Flera olika mediaföretag har de senaste dagarna rapporterat att Facebook har börjat Beta testa en betalningsmetod där utomstående hemsidor accepterar ”Facebook Credits” som betalning för deras varor och tjänster.

Vi känner alla till de konventionella betalningsmetoderna, Paypal, Moneybookers, Neteller osv. Men nu verkar det som att allas våran Facebook vill slå sig in på ytterliggare en marknad. De har redan integrerat sina ”gilla” knappar i de flesta hemsidorna och nu vill de ta en ännu större plats när det gäller andra företags hemsidor.

 

Betalningsmetoden ryktas innebära att du köper dina ”Credits” via Facebook för att sen använda dem på en annan hemsida för att betala för deras produkter. Hur säkert detta nu kommer bli vet vi inte men med tanke på Facebooks dåliga rykte när det gäller säkerhet så råder vi er att möjligtvis avvakta innan ni hoppar på det stora Facebook tåget.

De traditionella sidorna som erbjuder betalningstjänster har gjort det i flera år och erbjuder den bästa säkerheten på internet. Men Facebook, som fortfarande bara är ett social nätverk, har ingen erfarenhet överhuvudtaget när det gäller betalningar. 

Facebook har bekräftat att de har börjat testa metoden på sin blogg där de skriver ”Vi har börjat jobba med ett par utvecklare för att testa möjligheten att erbjuda Facebook Credits på tredje-parts hemsidor, och vårt mål är att hjälpa dem erbjuda en mer överarbetad applikation erfarenhet till användare utanför Facebook.”

För att visa hur seriösa de är så har Facebook grundat företaget Facebook Payments, Inc. I flera Amerikanska stater. Facebook Credits används redan på hemsidan för att betala för tjänster i olika spel som t.ex FarmVille och Happy Island. 

Med allt detta sagt så ska det bli intressant att se vart Facebooks test tar oss, och om vi i framtiden kommer att göra allt fler saker via vårt Facebook konto. Kommer detta innebära slutet för de konventionella betalningsmetoderna online?