Ukash har lämnat in klagomål på domän namnBetalnings företaget Ukash, vars kunder kan köpa en voucher för kontanter som de sen kan använda för att göra betalningar online, har lämnat in en så kallad WIPO.

Företaget hävdar att totalt 74 stycken olika domän namn använder namnet Ukash i sin helhet i deras domän trots att de inte har något som helst att göra med företaget.

Nu kan du skicka pengar från Paypal till FacebookVi har tidigare skrivit om Facebooks försök att skapa sig deras egna betalningslösning online. På så vis skulle de med sitt gigantiska medlemsantal kunna seriöst utmana de traditionella företagen online som PayPal, Moneybookers och Neteller. Nu har de dock ingått i ett samarbete med Paypal vilket betyder att du kan skicka pengar från ditt Paypal konto till en vän på Facebook.

 

Neteller logoNeteller verkar känna sig lite extra generös nu när vi börjar närma oss jul och nyår. De har därför börjat med en kampanj där de erbjuder sina VIP kunder 1,1% cashback på deras online köp!

Du som har ett Neteller VIP konto kommer att vara extra intresserad. När du köper något via en hemsida (t.ex. Ebay) och betalar via din Neteller eWallet så får du 1,1% av summan insatt på ditt konto. 

Detta kan verka som rätt så snålt men det blir bättre – erbjudandet har ingen gräns. Så köper du en ny bil på Ebay och betalar med ditt Neteller konto så får du 1,1% av kostnaden insatt på ditt konto. 

 

Skrill MoneyBookersMoneybookers är ett företag som är gammalt i gamet när det gäller betalningar online. Under den senaste tiden och för en tid framöver så kommer de att göra stora förändringar inom sitt företag och sin hemsida för att återkomma som Skrill.

2007 köptes Moneybookers upp av Investcorp Technology Partners,  som nu har tagit beslutet att göra om Moneybookers totalt inom det närmasta året. 

Skrill kommer att göra om designen och funktionerna på Moneybookers drastiskt, men drastiskt åt det bättre. Istället för att behöva slå in kortnummer och utgångsdatum varje gång du vill göra en betalning eller överföring så kommer informationen sparas säkert så du kan utföra alla dina betalningsbehov med ett enkelt klick.

Flera olika mediaföretag har de senaste dagarna rapporterat att Facebook har börjat Beta testa en betalningsmetod där utomstående hemsidor accepterar ”Facebook Credits” som betalning för deras varor och tjänster.

Vi känner alla till de konventionella betalningsmetoderna, Paypal, Moneybookers, Neteller osv. Men nu verkar det som att allas våran Facebook vill slå sig in på ytterliggare en marknad. De har redan integrerat sina ”gilla” knappar i de flesta hemsidorna och nu vill de ta en ännu större plats när det gäller andra företags hemsidor.