UkashTycker du inte om att dela ut dina kreditkorts uppgifter eller ditt bankkonto på Internet? Då är Ukash något för dig! Ukash erbjuder sina kunder möjligheten att köpa en så kallad ”Voucher” i en butik någonstans nära dig. Den kan du sen använda på hundratals olika hemsidor för att betala för tjänster, produkter eller sätta in pengar på olika gamblingsidor. Allt utan att behöva dela med dig av någon personlig information. Ukash har funnits sen 2006 och har snabbt lyckats etablera sig som ett väldigt bra och extremt säkert sätt att göra betalningar och köp online. Deras ”Vouchers” finns till salu i över 1000 olika butiker runt om i landet, allt från Pressbyrån till 7Eleven och antagligen din lokala kiosk eller spelbutik. För ett nästintill idiotsäkert sätt att hantera dina betalningar online, använd Ukash.

Ukash

Avgifter

Avgifter, eller avsaknaden av avgifter, är tveklöst den största fördelen med att använda Ukash. Det enda du behöver betala är kostnaden när du köper din voucher. Den kostnaden är samma summa som du sen kan spendera. De enda avgifterna du kan utsättas för är sådanna som tas av sidor där du använder den; skulle du t.ex. sätta in pengar på en gambling hemsida så finns det en möjlighet att de tar en procentavgift för överföringen. För att veta vilka avgifter du kan utsättas för så finner du den informationen på hemsidan där du gör betalningen.

Tjänster

Ukash erbjuder möjligheten att köpa en pappersvoucher som du sen kan spendera på olika hemsidor online. Vouchern kan köpas i de flesta butikerna runt om i landet och användas på ett flertal hemsidor. Ukash har en box på sin hemsida där du kan skriva in en hemsida för att ta reda på om de accepterar Ukash och det inte är något bedrägeri bakom. Du kan även skicka din voucher till en privatperson som betalning eller som ett sorts presentkort. De har även börjat erbjuda sina kunder ett MasterCard, UkashOut MasterCard. Du ansöker om ett kort, får det hemskickat och sen fyller du på med Ukash Vouchers. Pengarna du sätter in på ditt kort kan du sen använda till att köpa saker i vilken butik som helst där det accepterar Ukash. Du kan även ta ut pengar från bankomater. Ukash är det perfekta alternativet om du inte vill använda dig av ett traditionellt bankkonto.

Säkerhet


Det finns egentligen inte ett säkrare sätt att göra betalningar online än Ukash. Du ser alltid till att skydda din personinformation, ditt kreditkort och ditt bankkonto eftersom du aldrig behöver ange dem vid köp. Köper du din voucher med kontanter från en butik så är det nästan omöjligt att råka ut för några problem. Den enda nackdelen är just att din voucher är inte personlig, får någon tag på den eller om den ens bara lyckas få tag på koden så har de möjlighet att använda den. Skulle detta hända så är du ändå begränsad till summan som vouchern är värd, de kan aldrig komma åt mer pengar från ditt konto.

Ukash

Interface

Ukash har en snygg och rätt så stilren interface. Använder du Ukash till att köra enstaka köp eller pengainsättningar på internet så finns det inte allt för många anledningar till att ens använda deras hemsida. De har ett par extra verktyg för dina vouchers samt olika erbjudande som du kan ta del av. Förutom det så finns det inte så mycket hemsidan kan användas till. Ett stort plus är en karta där du skriver in var du bor och så visar den alla Ukash köp punkter inom ett visst avstånd. Perfekt för någon som är ny och vill testa Ukash. Du borde givetvis alltid registrera dig på hemsidan om du ska börja använda Ukash, allt för att få tillgång till all information som du kan behöva.

Support

Deras support är verkligen inte den bästa. De erbjuder endast Engelsk telefon support, ingen livechatt och en rätt så dålig FAQ. För en tjänst som Ukash är supporten kanske inte så viktig om du bara använder deras vouchers men skaffar du dig ett MasterCard så är standarden alldeles för låg. Du kan även skicka in frågor via ett formulär på deras hemsida.

Sammanfattning

Ukash har absolut en plats på marknaden när det gäller betalningslösningar online. Om du är väldigt försiktig och du inte tycker om att dela med dig av dina personuppgifter så är Ukash ett solklart alternativ. Möjligheten att omvandla kontanter direkt till pengar som du kan använda på internet är en lysande tjänst som de flesta borde ha användning av. Ett stort minus för deras support men utöver det så finns det egentligen bara fördelar med att använda Ukash vouchers!

Ukash- Customer Service Dept
PO BOX 66169
LONDON
SE1P 5TN
United Kingdom
00800 000 85274