NetellerMan kan inte prata om betalningsmetoder online utan att nämna Neteller. Neteller är ett av de äldsta och mest pålitliga företagen för betalningsmetoder online. Neteller grundades 1999 och har funnits på marknaden de senaste 12 åren, något som på internet kan anses vara en väldigt lång tid. De erbjuder sina kunder flera olika sätt att utföra sina betalningar och överföringar mellan både privatpersoner och företag. Neteller erbjuder betalningar och överföringar i över 180 länder, en global överföringsmetod med endast några mus-klick. Deras strävan om att vara säkra och snabba gör dem till ett av de absolut bästa alternativen när du väljer vem du ska skicka dina pengar med! Läs hela vår recension av Neteller längre ner på sidan...

Neteller

Avgifter

Alla sidor där du kan överföra pengar kommer att ta ut en avgift. Till skillnad från många andra så använder Neteller inte en fast avgift utan en procent av summan som du sätter in. Det finns även ett antal metoder där det inte tillkommer några avgifter förutom vaultaomvandlingar. De metoderna som är gratis att göra insättningar på är: Banköverföring, Visa Debit, Visa Electron, iDeal, Giropay, Euteller, Maestro Debit, Merchant Sites, Moneta.ru, Poli, Postepay, Sofort, CartaSi, Dineromail och Directebanking. Ett par av dessa metoder är nationella och det är mest troligt att du endast kommer i kontakt med dem om du gör överföringar utomlands. Vill du göra en insättning med Visa eller MasterCard Kredit så kommer det kosta dig 1,75% av summan du överför. Samma överföringsprocent gäller när du använder paysafecard. Ett antal metoder har en avgift på 1,5%, dessa är: BPAY, BIDP, eWire, Multibanco, Neosurf, Ticketsurf och Przelewy. För att göra uttag så är det fasta summor istället för procentsatser. Om du vill ta ut pengarna via din bank så kostar det dig 7,5 Euro, samma sak om du vill ha pengarna skickade med en check. Om du skulle vilja ta ut dina pengar och lägga dem på t.ex ett Ebay konto så kostar det dig 10,5 Euro. Du kan skicka pengar med din eWallet till vem som helst i världen och det kostar dig 1,9% av summan, minimum 1 dollar. Vill du skicka pengar till ditt Net+ MasterCard så kostar det dig 4 Euro. Att skicka pengar från konto till konto på Neteller kostar personen som skickar 1,9% av summan, minst 1 Dollar.

 

Tjänster

Neteller erbjuder i stort sett samma tjänster som alla andra större betalningssidor online. Du kan ha en såkallad eWallet, en plånbok online för att skicka och ta emot pengar. Du kan beställa ett Neteller Net+ MasterCard, ett bankkort som du kan använda till köp online eller i butik. Kortet är kopplat till ditt Neteller konto och du kan även använda det i olika bankomater runt om i världen. Något som Neteller även erbjuder är ett Virituellt MasterCard. Du får ett unikt kortnummer vid varje köptillfälle som du sen kan slå in. Betalningen kommer att registreras som ett MasterCard men allting sköts virituellt. Pengarna dras sen direkt från din eWallet. Sen har du den vanligaste användingen, pengaöverföring. Du kan skicka pengar mellan olika Neteller konto och även till vem som helst i världen, allt du behöver är deras e-mail adress.
Du måste verifiera din identitet och dina konto för att kunna ta ut pengar från ditt Neteller konto. När du verifierar så höjs även din gräns på hur mycket du kan betala och överföra samt du får tillgång till fler av tjänsterna som nämns ovan.

Säkerhet

När det gäller säkerhet så är det ett område där Netellers erfarenhet inom branchen verkligen spelar roll. De har under sina 12 år konstant utvecklat och förbättrat säkerheten på sina tjänster för att kunna göra dem så pålitliga som möjligt. De använder bland annat 3-D Secure när du gör betalningar via Visa eller MasterCard, samma standard som används av i stort sett alla banker runt om i världen. De använder en 128-bitars kryptering på alla deras sidor för att göra dem så säkra som möjligt. Utöver det så ser de till att verifiera alla sina kunders identitet så du inte kan bli utsatt för bedrägeri. Neteller är också godkända av FSA, Financial Service Authority, vilket gör att de måste alltid ha det motsvarande värdet av dina pengar tillgängliga. Detta betyder att du kan få ut dina pengar när du vill, garanterat!

Neteller

Interface

Netellers interface är den som är absolut enklast av alla betalningssidor. Det är en av sakerna som gör den så väldigt bra. Just enklare en sida är desto lättare blir den att navigera. Ikoner, länkar och text kan ibland ses som lite små men de finns alla på rätt plats och om du bara har dina läsglasögon på dig så kommer du inte ha några problem alls att utföra dina ärenden på Neteller.

Support

Neteller har en väldigt bra supportsida. Du kan enkelt söka genom deras guider med hjälp av nyckelord och få fram svar. Tyvärr så har de inga bilder för att bättre beskriva hur du ska gå tillväga men deras svar är ändå väldigt bra. De erbjuder 24 timmars support via mail eller telefon. För att skicka mail så måste du fylla i ett formulär på deras support sida, du får ingen mail-adress att skicka till direkt. Deras telefonsupport finns i USA och är väldigt dyra att ringa, ett stort minus för oss alla som vill höra en röst när vi får hjälp! Det absolut bästa de har är YouTube videor som förklarar hur du löser vissa enklare problem och uppgifter, ett väldigt stort plus i kanten.

Gambling

Neteller accepteras av alla stora gambling sidor. Du kan dock inte göra insättningar om du befinner dig i länder där online gambling är olagligt (USA, Israel). Detta kommer inte påverka dig som bor i Sverige.

 

Neteller


Sammanfattning

Alla vill vi ha säkra och snabba sätt att överföra våra pengar och betala för varor online. Därför är Neteller ett alternativ som måste vägas in när du tar ditt beslut om vilken sida du ska välja. Deras FAQ och deras YouTube videor gör dem till det ledande företaget när det gäller hjälp online men deras dyra telefonsupport gör dem till ett av de sämre när det gäller kontakt med företaget. En enkel och stilren design som är lättnavigerad och enkel att förstå tillsammans med deras strävan att göra dina betalningar och överföringar så säkra som möjligt gör Neteller till en av marknadens absolut bästa sidor när det gäller betalningar online. Är du en människa som tycker om person-support så är dock Neteller kanske inte företaget för dig!

Kontaktinfo:

+1-403-451-8020