PayoneerPayoneer är inte din vanliga hemsida när det gäller betalningar online. Hemsidan används som ett sätt för företag att betala ut pengar till sina anställda eller till sina kunder via ett MasterCard. Istället för att vänta i ett par dagar på att en banköverföring ska gå igenom eller att du ska få en check i posten så ger Payoneer dig en möjlighet att få pengarna in på ditt konto direkt, utan förseningar. Payoneer är därför mer inriktad på en specifik målgrupp och ger dig som kund färre möjligheter att hantera dina pengar online. Det finns dock länder där överföringar via sidor som MoneyBookers och Neteller inte är möjliga och då är definitivt Payoneers MasterCard ett alternativ. Pengarna sätts in på ditt kort som du kan sen använda som vilket bank eller kreditkort som helst runt om i världen. För att kunna få ett Payoneer-kort så måste du vara medlem i en av deras samarbetspartners hemsidor, t.ex Elance, 2Checkout, GetAFreelancer med flera.

Payoneer

Avgifter

Det finns väldigt få sätt att fylla upp ditt Payoneer kort, du kan överföra pengar via en banktransfer eller via ett kreditkort. De enda sättet du sen kan få ut pengarna är via ditt Payoneer MasterCard. Priserna för kortet och tjänsterna de erbjuder är följande:
Aktivering av kortet i alla* länder utom USA: 10 Dollar (I USA 5 Dollar)
Skicka pengar till ett Payoneerkort (Inom 2 dagar): 1,50 Dollar per gång
Skicka pengar till ett Payoneerkort (Direkt): 4 Dollar per gång
Avgift för kort och underhåll av konto: 1-3 Dollar i månaden
Fylla upp ditt Payoneer kort via VISA eller MasterCard: 3,75% av summan.
Fylla upp ditt Payoneer kort från ett bankkonto: 1% av summan
Nytt kort: 12,95 Dollar
Utöver detta så tillkommer kostnader när du gör uttag med ditt kort (Köp är gratis):
Bankomatuttag i världen (Utom USA): 2,15 Dollar (I USA 1,35 Dollar)
Nekad transaktion eller kontostatus i en bankomat: 0,90 Dollar

Interface

Om du tar en titt på alternativen när det gäller design och layout så känns det som att Payoneer har lagt mest tid och arbete på att göra sin hemsida så snygg som möjligt. Även om designen är väldigt snygg och vissa funktioner är väldigt lätta att hitta så blir den ibland lite för mycket. En enklare design som är enkel att navigera och som tar bort allt onödigt är mer eftertraktad än en som är snygg med hyfsad användarvänlighet. Designen tar dig rätt in till ditt konto där du kan se hur mycket pengar du har, skicka pengar till ditt kort eller begära överföringar för utförda tjänster.

Tjänster

Payoneer erbjuder företag möjligheten att betala individer och anställda genom via deras Payoneer MasterCard. Utöver detta så erbjuder de ett snabbt och säkert sätt att skicka pengar till sina anställdas bankkonto via Payoneer för 5,95 Dollar per överföring både nationellt och internationellt. Till Svenska konton så erbjuder de möjligheten att överföra både Euro och Svenska Kronor. Deras stora sak är Payoneer MasterCard. Det ger företag en möjlighet att enkelt betala personer direkt till deras kreditkort som de sen kan använda som vilket annat kort runt om i världen. Payoneer säger att överförinarna kan ta så lite som 2 timmar, lysande för den som tar emot betalningen. Payoneer MasterCard är för tillfället accepterat i hela 210 länder runt om i världen. Med kortet så behöver du inget bankkonto, allt du behöver är ditt kort och Payoneer konto. De erbjuder också en virituel version av deras MasterCard med samma funktioner. Du slipper dock bära med dig kortet vart du än går, allt finns på ditt Payoneerkonto.

Säkerhet

Payoneer jobbar tillsammans med First Bank of Delaware och Metabank. De använder den senaste möjliga teknologin för att göra sina tjänster så säkra som möjligt. Utöver detta så uppfyller de kraven som ställs av fristående organisationer och regeringar när det gäller betalningar och bankfrågor. De följer Know Your Costumer, Bank Secrecy Act, Anti-Money Laundring och Office of Foreign Assets Control.

Payoneer

Support

Payoneer erbjuder väldigt bra support till sina kunder. Du kan skicka e-mail, ringa, ha en livechatt och enkelt söka i deras FAQ databas. Den enda riktiga nackdelen med deras support, förutom avsaknaden av bilder i deras FAQ, är att du kan endast ringa supportnummer i USA med Engelsk support. Deras öppettider är också efter Amerikansk tid och det gör det lite mer komplicerat när det gäller att få tag på dem. Utöver det så är deras support lysande!

Sammanfattning

Om du är ute efter ett bra alternativ för att få betalt för tjänster så är Payoneer något du borde titta närmare på. Utöver detta så erbjuder de tyvärr inte så väldigt många tjänster och det finns absolut bättre alternativ när det gäller överföringar av pengar mellan privatpersoner eller att köpa produkter online. De får absolut plus i kanten för deras snygga design, plus för deras support men deras tjänster är väldigt nischade, de är till för väldigt specifika ändamål. Men är deras tjänster något du behöver så borde du absolut ge Payoneer en chans!

 

Telefon från USA: 1-800-251-2521 x2
Telefon Internationellt: 1-646-658-3695 x2
Övrig kontaktinfo: http://www.payoneer.com/contactUs.aspx